opvang katten

Huisvesting

Voor de katten hebben wij enkele gezellige, tevens ruime dagverblijven. De katers moeten als ze hier verblijven gecastreerd zijn. Er is een mogelijkheid om uw kat te plaatsen in een één persoonshok, maar dat is zeker niet zo gezellig als het beestje een paar weken moet blijven.

Voer en verzorging

De katten krijgen brok en vlees, het blijft echter verstandig om zijn of haar kattenvoer mee te nemen omdat de ervaring leert dat een kat erg kieskeurig kan zijn. Heeft uw dier een speciaal dieet of gewend aan een ander soort voer dan verzoeken wij u daar zelf voor te zorgen. Hiervoor wordt geen korting berekend. Wanneer uw kat medicatie gebruikt, (en dan hebben we het niet over voedingssuplementen of over 1 dosering in tabletvorm maar over meer risicovolle aanvullingen die daardoor ook meer risico’s met zich mee kunnen dragen) dan verzoeken wij u te overleggen alvorens te reserveren.

Voorzorg

U bent verplicht uw dier de jaarlijkse entingen te laten geven, daarnaast stellen wij in het hoogseizoen de neusinenting Nobivac Bb tegen niesziekte verplicht. Helaas is gebleken dat in het zomerseizoen de kat soms springende parasieten met zich meedraagt (vlooien). Daarom adviseren wij u om uw huisdier met een anti-vlooienkuur te behandelen. Indien bij aankomst vlooien worden geconstateerd zijn wij genoodzaakt middelen te gebruiken, de kosten voor deze zijn voor uw rekening. Dit middel houdt uw kat twee maanden vrij van parasieten.

Voorschriften

Ook wij als geregistreerd dierenpension, moeten ons houden aan de voorschriften voor wat betreft de veiligheid van uw en natuurlijk onze dieren. Daarom is er een algemeen honden- en kattenbesluit wat inhoud dat een inentingsbewijs of chipenting verplicht is.

  • Bij het te logeren brengen van de katten moet dit inentingsbewijs of wanneer uw kat gechipt is het chipregistratiebewijs worden getoond.
  • Uw kat dient kattenbak zindelijk te zijn.

Omdat er in een groep grote onenigheid in rangorde kan ontstaan, is castratie bij katers verplicht. De mandjes, vervoerskoffers, speeltjes en kleedjes gelieve thuis te laten i.v.m. beschadiging en zoekraken, wij stellen ons niet aansprakelijk. U kunt uw huisdier verzekeren tegen letsel voor €1,50 per dag, tot een maximum aantoonbaar dierenarts kosten bedrag van €500,=. De verzekering is van kracht, alleen voor letsels zoals katten beten, letsel door wild spelgedrag ect. dit geldt niet voor ziektes en andere medicaties welke niet onder aangebracht letsels vallen.