opvang honden

Huisvesting

‘s nachts verblijven de honden in hun nachthokken en overdag worden de honden verdeeld over 5 grandioze speelweiden. Reuen moeten na de leeftijd van 12 maanden gecastreerd zijn. Is uw hond een macho, dominant of blafferig dan is dit niet het juiste pension voor uw viervoeter. Ons pension is kleinschalig en gericht op de sociale kleinere honden (rassen) onder de 13 kg die elkaar op een leuke manier bezig houden. Hierdoor ontstaat een harmonie die voor de honden echt belangrijk is om vakantie te kunnen houden op een goede, verantwoorde en veilige manier.

Voer en verzorging

De honden krijgen een complete brok of diner. Heeft uw hond een speciaal dieet of gewend aan een ander soort voer van verzoeken wij u daar zelf voor te zorgen. Hiervoor wordt geen korting berekend. Wanneer uw hond medicatie gebruikt, (en dan hebben we het niet over voedingssuplementen of over 1 dosering in tabletvorm maar over meer risicovolle aanvullingen die daardoor ook meer risico’s met zich mee kunnen dragen) dan verzoeken wij u te overleggen alvorens te reserveren.

Wassalon

Ook wij willen graag dat de dieren er netjes en verzorgd uitzien als ze weer naar huis mogen. Er bestaat dan ook een mogelijkheid om uw dier te laten wassen tegen een geringe vergoeding.

Voorzorg

U bent verplicht uw dier de jaarlijkse entingen te laten geven, daarnaast raden wij u beslist aan om de enting tegen kennelhoest ook te laten geven, dit is echter niet verplicht. Helaas is gebleken dat in het zomerseizoen de hond soms springende parasieten met zich meedraagt (vlooien). Daarom adviseren wij u om uw huisdier met een anti-vlooienkuur te behandelen. Indien bij aankomst vlooien worden geconstateerd zijn wij genoodzaakt middelen te gebruiken, de kosten hiervoor zijn voor uw rekening. Dit middel houdt uw hond twee maanden vrij van parasieten.

Voorschriften

Ook wij als geregistreerd dierenpension, moeten ons houden aan de voorschriften voor wat betreft de veiligheid van uw en natuurlijk onze dieren. Daarom is er een algemeen honden- en kattenbesluit wat inhoud dat een entingsboekje of chipenting verplicht is.

  • Bij het te logeren brengen van uw hond(en) moet dit inentingsboekje, en wanneer uw hond gechipt is het chipregistratiebewijs worden getoond.
  • Voor ons is het prettig als de hond een halsband om heeft in plaats van een slipketting. (de looplijn neemt u weer mee naar huis)  

Omdat er in een groep grote onenigheid in rangorde kan ontstaan, is castratie bij reuen verplicht. De looplijnen, mandjes, vervoerskoffers, speeltjes en kleedjes gelieve thuis te laten i.v.m. beschadiging en zoekraken, wij stellen ons niet aansprakelijk. Halsbandjes zijn daar in tegen wel welkom. U kunt uw huisdier verzekeren tegen letsel voor € 2,00 per dag, tot een maximum aantoonbaar dierenarts kosten bedrag van € 500,=. De verzekering is van kracht, alleen voor letsels zoals hondenbeten, letsel door wild speelgedrag ect. en geldt niet voor ziektes en andere medicaties welke niet onder aangebrachte letsels vallen.